Med Zakonom o tujcih iz leta 1991, ki je bil podlaga za izbris, in današnjim Zakonom o tujcih, ki zapira meje za begunce, je jasna povezava. Zakoni o tujcih so bili osnova za množično kršenje človekovih pravic, izključevanje, krimigracijo, deportacije, gradnjo Centra za tujce, za uničena življenja , za številne smrti. Gre za 25-letni kontinuum nacionalizma in rasizma, ki se nemoteno nadaljuje.


Ne bomo dopustili niti pozabe izkušenj izbrisanih niti njihovega boja za pravice. Spomin na pretekle boje je orožje za sedanje in prihodnje upore. V filmu najdete zadnje informacije glede izbrisa. Pogovarjali smo se z Mirjano Učakar, Nežo Kogovšek Šalomon in Majo Ladić.

Poglej video!

Triglav proti sindikalnemu delovanju

Intervju z Miletom Zukićem

"Sindikalno delovanje je civilizacijski dosežek, ki je bil izborjen na ulicah s številnimi žrtvami in ta dosežek bomo branili brezkompromisno."

»Ni čas za strah in umik. Čas je za solidarnost in skupni nastop. Boj se z mojo odpovedjo ne končuje. Boj se šele začenja.."

Poglej video

Ljubljana, Socialni center Rog, 16. 10. 2016

Žene u crnom so ženska mirovniška skupina feministično – antimilitaristične orientacije, ki obstaja že 25 let. Sestavljajo jo ženske s področja bivše Jugoslavije, njihov cilj pa je odpiranje tem, povezanih z zločini nad ženskami v času vojne na področju bivše Jugoslavije.

Women in black (Žene u crnom) is women's feminist antimilitarist peace organisation. Women in black celebrated in this (2016) October 25 years anniversary. The constitution of the organisation are women from ex-Yugoslavia area. Their goal is to open the topics that are connected with the crimes against women in the times of war in ex-Yugoslavia area.

Poglej video

Poglej video

On the 24th of June, 2014 the district of Friedrichshain-Kreuzberg made an operation called "voluntary moving"...

Poglej video

Pogovor z Lejlo je tekel predvsem o uporih v Bosni in Hercegovini. Govorili smo o vzrokih za upor, plenumih in nasilju ter kriminalizaciji.

Poglej video

Poglej video

Poglej video

Minel iz Sarajeva o dogodkih na Mednarodnem Festivalu Queer Filma Merlinka.

Poglej video

Proti kriminalizaciji vstajnikov!

Poglej video

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.