Ustvarjalna solidarnost nima meja

Poglej Video!

Kratek film o anarho organiziranju, bojih in represiji od 2008 do 2020 v Istri in Kvarneju. 

Poglej video!

Ne preganjajte nas, ampak se raje povežimo v skupni borbi za stanovanja za vse!

Poglej video!

Pred časom je naše kraje obiskal tovariš s katerim smo skupaj razčlenjevali in raziskovali koncept antifašizma in njegove gibanjske manifestacije. Zanimalo nas je v kakšnih kontekstih antifašistična artikulacija in agenda stopata v ospredje in koga naslavlja. 

Some time ago we had the pleasure to meet up with one of our comrade with whom we researched and analyzed the concept of antifascisem and its movement manifestations. We were interested in what contexts antifascist articulation and agenda is brought to the front and who is addressed by it.

Poglej Video!

Vlada premiera Orbána Viktorja si je uspela s pomočjo pajdašev velekapitalistov podrediti malodane vsak medij na Madžarskem. Medijsko poročanje je sinhrono z željami in aspiracijami vlade, ki si prizadeva vzpostaviti iluzijo o homogenemu in odločnemu narodu, brez notranjih antagonizmov, a s kopico sovražnikov in tujkov znotraj narodovega telesa.

The government of Prime Minister Orbán Viktor managed to gain control over almost all media in Hungary with the help of big coorperations. Media reporting is synchronous with the wishes and aspirations of the government, which is trying to establish an illusion of a homogeneous and determined nation, without internal antagonisms, but with a host of enemies and foreigners within the nations body.

Poglej Video!

Intervju z Zano (Ambasada Rog)

Intervju je nastal po tiskovni konferenci »Spoznajte Ahmada!«, 14.11.2017, po neprespani noči in uspešni zakasnitvi deportacije Ahmada Shamija na Hrvaško.


Migration Office or policy “no person, no problem”

Interview with Zana (Ambasada Rog)

The interview took place right after the press conference: “Meet Ahmad!” on 14th of November 2017 after the night without sleep and successfully delayed deportation of Ahmad Shami to Croatia.

Poglej/watch

Med Zakonom o tujcih iz leta 1991, ki je bil podlaga za izbris, in današnjim Zakonom o tujcih, ki zapira meje za begunce, je jasna povezava. Zakoni o tujcih so bili osnova za množično kršenje človekovih pravic, izključevanje, krimigracijo, deportacije, gradnjo Centra za tujce, za uničena življenja , za številne smrti. Gre za 25-letni kontinuum nacionalizma in rasizma, ki se nemoteno nadaljuje.


Ne bomo dopustili niti pozabe izkušenj izbrisanih niti njihovega boja za pravice. Spomin na pretekle boje je orožje za sedanje in prihodnje upore. V filmu najdete zadnje informacije glede izbrisa. Pogovarjali smo se z Mirjano Učakar, Nežo Kogovšek Šalomon in Majo Ladić.

Poglej video!

Triglav proti sindikalnemu delovanju

Intervju z Miletom Zukićem

"Sindikalno delovanje je civilizacijski dosežek, ki je bil izborjen na ulicah s številnimi žrtvami in ta dosežek bomo branili brezkompromisno."

»Ni čas za strah in umik. Čas je za solidarnost in skupni nastop. Boj se z mojo odpovedjo ne končuje. Boj se šele začenja.."

Poglej video

Ljubljana, Socialni center Rog, 16. 10. 2016

Žene u crnom so ženska mirovniška skupina feministično – antimilitaristične orientacije, ki obstaja že 25 let. Sestavljajo jo ženske s področja bivše Jugoslavije, njihov cilj pa je odpiranje tem, povezanih z zločini nad ženskami v času vojne na področju bivše Jugoslavije.

Women in black (Žene u crnom) is women's feminist antimilitarist peace organisation. Women in black celebrated in this (2016) October 25 years anniversary. The constitution of the organisation are women from ex-Yugoslavia area. Their goal is to open the topics that are connected with the crimes against women in the times of war in ex-Yugoslavia area.

Poglej video

Poglej video

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.