MOL očitno še naprej vztraja z drugje že uveljavljeno prakso izrinjanja avtonomnih prostorov in produkcije alternativnih vsebin iz mesta in z uničevanjem drugačnih, solidarnih družbenih odnosov, ki se izvajajo znotraj njih. AKC Metelkova mesto na jutrišnjem protestu ne bo sama, podprli ga bomo tudi uporabnice in uporabniki Avtonomne Tovarne Rog.
Poleg podpore protesta pred magistratom, pozivamo tudi na sprehod do sodišča na Miklošičevi, saj se bo istega dne kot dražba Hostla Celica odvilo tudi zadnje zaslišanje v tožbi skupine uporabnic in uporabnikov tovarne Rog glede motenja posesti Avtonomne Tovarne Rog s strani Mestne občine Ljubljana junija lansko leto. Kot zadnji priči v tem postopku bosta jutri nastopila še župan Zoran Janković in direktor varnostne službe RazValina Jože Valentinčič, ki je lani poleti v temi noči vdrla v prostore Roga in poskusila nasilno zavzeti območje.
Medtem ko se posestna tožba s strani Rogovcev zaključuje, se bodo še par mesecev nadaljevale tožbe MOL proti osmim uporabnicam_kom, ki ob začključku predvidevajo njihovo evikcijo in prenovo območja. MOL je z namero političnega ustrahovanja in finančnega izčrpavanja skupnosti predvideno vrednost tožbe ocenila na skoraj dva milijona evrov za vse tožene, kar se v realnosti kaže v izredno visokih sodnih stroških, za katere bomo Rogovci_ke na koncu plačali več 10.000€. Kljub sodnim procesom pa je potrebno razumeti, da je vprašanje avtonomije Tovarne Rog in njenih tovariških prostorov na Metelkovi predvsem politično in ne suho pravno vprašanje.
Zato želimo več zaupanja v samonikle pobude vezane na rabo in razvoj mesta, kakor bi ju radi soustvarjali tisti, ki v mestu živimo in tisti, ki v njega migriramo. Vsiljevanje nedodelane ureditve in udejanje poslovnih planov povsod in za vsako ceno, je ozkogledno, nespoštljivo in milo rečeno - gazenje. Kloniranje med seboj srhljivo podobnih si matičnih plošč za lokale in parkirišča Ljubljane ne bo spremenilo v unikatno mesto. Spremenilo jo bo kvečjemu v Potemkinovo vas, ki jo učinki mestnih politik, če jih ni moč fotografirati in neoporečno bleščečih prikazati v glasilu Ljubljana, sploh ne zanimajo.
Vabimo vas, da se skupaj z nami udeležite protesta na Prešercu v četrtek ob 9:30 ter da podprete prizadevanja za ohranitev Tovarne Rog ob 10.00 uri na ali pred sodiščem, na Miklošičevo 12, v sobani 8. Obravnava verjetno ne bo trajala več kot pol ure. Potem se bomo pridružili tovarišem_cam pred magistratom.
Če si za Tromostovje, bodi tudi za Dvoskvotovje!

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.