Sokolc ostaja, mi ostajamo!

Zadnje leto dni se kar vrstijo napadi in pritiski na različne avtonomne prostore v Sloveniji – prostore, kjer se uveljavljajo drugačne prakse vsakdanjega življenja, kjer ne pristajamo na odnose izkoriščanja, tržno logiko in avtoritarne relacije, kjer lahko svobodno  ustvarjamo in se izobražujemo. Ne pozabimo – to so tudi prostori, ki so med t.i. migrantsko krizo služili (in še služijo) tudi kot centri za pomoč beguncem in platforme za spopadanje z rasističnimi diskurzi in splošno paranojo.

Avtonomna kulturna cona Sokolc v Novem mestu, ki je bila v preteklosti že velikokrat tarča napadov neonacistov, je zdaj tarča občinarjev, ki pod pretvezo namere o obnovi stavbe (ki je bila dolga leta zanemarjena in je njeno propadanje ustavil ravno kolektiv Sokolc) želijo do petka, 30.09.2016, imeti pod svojim nadzorom še eno prazno stavbo. Stavbo brez ljudi in brez smiselne vsebine, politične ali ustvarjalne!

VENDAR, oblastniki (občinski in drugi), varnostne službe ter vsi ostali, ki sprejemajo in promovirajo uničevalne fašistične in rasistične diskurze in ponovno poskušajo ustaviti procese delovanja in širjenja avtonomnih prostorov, bodo ponovno ugotovili, da ne glede na to, da se počutijo močne, ker imajo za sabo birokratski aparat države in podporo kapitala, smo tudi mi, uporabnice/ki in sooblikovalke/ci avtonomnih con združeni v obrambi idej in praks za gradnjo bolj humanega sveta. Zato v popolni solidarnosti stojimo in bomo stali ob strani Sokolcu in vsem drugim napadenim avtonomnim conam.

Ti prostori za nas niso neka poljubna popestritev prostega časa ali pa tlaka, v katero smo porinjeni zavoljo urne postavke, ti prostori so za nas razpoke, ki smo si jih v tej pogosto kruti realnosti odprli zato, da lahko vsaj malo zadihamo in dostojanstveno živimo.

Niti koraka nazaj, Sokolc ostane!

Avtonomno cono v vsako mesto in vsako vas!

Kolektiva UPInde Koper in ARGO Izola
http://www.indeplatforma.org/sokolc-ostaja-mi-ostajamo/

 

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.