LE VKUP, LE VKUP! VOJNA PROTI SVOBODI, AVTONOMIJI IN LJUDEM SE NADALJUJE!

Vse, ki jih doseže to sporočilo obveščamo, da se je danes zgodil nov, doslej največji, napad na Avtonomno kulturno cono Sokolc. Tokrat so storilci več kot znani, kljub temu, da so dalj časa pritlehno čakali na – po njihovem mnenju – pravi trenutek. Mestna gospoda z Rotovža je kljub pisnemu dogovoru o uporabi prostorov in ustnim zagotovilom, da zaradi obnove strehe (aleluja!) nikakor ne bo prišlo do izselitve oz. deložacije, danes uporabnikom vročila obvestilo o izselitvi Narodnega doma v roku treh dni! Občina v obvestilu navaja, da z nami ni sklenila nobenega pisnega dogovora, kar absolutno ni res.

Spomnimo in poudarimo že na začetku, uporabniki ob vselitvi nismo zasedli neke privatne posesti oz. tuje zgradbe. Šlo je in gre za legendarno stavbo, prvi narodni dom v naših krajih, ki je zapuščena začela propadati, zaradi popolne ignorance številnih občinskih administracij. Z vselitvijo smo uporabniki zgodovinsko stavbo rešili pred propadom in jo tudi obnavljali po lastnih močeh, z lastnimi sredstvi. V vsem tem času smo izvedli številne kulturne dogodke, delavnice in humanitarne akcije, s katerimi smo brez razlikovanja pomagali tako domačinom v stiski kot tujcem in celo drugim državam. Tako smo tisti, ki trenutno prebivamo v Narodnem domu, kot tudi tisti, ki prihajamo v »Sokolca« in skupaj tvorimo aktivnosti ter sokolski avtonomni prostor, skrbeli za ostanke skupnosti v času, ko svetu vlada logika privatne lastnine, koncentracije kapitala v rokah peščice in naraščajoče neenakosti. S tem že vnaprej zavračamo napačno argumentirane teze o zasegu tuje lastnine. Občinsko ni tuje, občinsko je naše (in vaše, če želite). Tako kot pred kratkim tovarna Rog in ostali skvoti po državi ter svetu, tudi Narodni dom ne more in ne sme biti talec zasebnih interesov.


Dan napovedane nasilne izselitve doma in zasedbe avtonomne cone je tako postavljen na petek, čemur se bo sokolska skupnost, skupaj s prijatelji in tovariši iz ostalih mest, ki si z nami delijo usodo, postavila po robu z obrambo skupnega, avtonomije in svobode, zato STAVBE NE MISLI ZAPUSTITI, sploh pa je tridnevni rok, zapisan v obvestilu (kjer ne gre niti za odločbo!) povsem nerealen. Zato pozivamo vse, ki razumejo naš boj, idejo in večletno delovanje, da se nam v petek v čim večjem številu pridružijo. Če ne zdaj, kdaj?! Že nekaj časa je namreč na isti dan napovedan koncert BRKOVI + HBWC, na katerega ste seveda vabljeni, saj dogodka ne mislimo odpovedati. (povej naprej!)
NO PASARAN!

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.