Vse, ki smo se spoznali na ulicah, cestah in vrtovih in drugih začasno-stalnih izborjenih prostorih avtonomije vabimo na  svečan skupnostni dogodek in benefit koncert za Komunal, kjer bomo zaključili prvo petletko in vstopili v drugo.  V družbi tovarišev, tovarišic in drugih podpornikov, bi želeli proslaviti opravljeno delo, si v živo izmenjati kakšen lajk, smajli ali kritiko, v sproščenem vzdušju večerne zabave in dobre glasbe. 

Se vidimo v Socialnem centru Rog, v soboto 17, marca! Štart od osme dalje! 

Zdvignjemo pestjo in vsemi, ki so bili v preteklih letih z nami! 

 

Za ljubitelje produktivne naravnanosti in statistike še nekaj številk: 

KAJ JE KOMUNAL.ORG NAREDIL V ZADNJIH 5 LETIH?

  • Na njem najdete 195 video zapisov in 101 tekstovni zapis, 7 avdio zapisov in 7 foto galerij, ki so produkt tako interno kolektivnega dela, kot tudi inter-kolektivnega sodelovanja.  
  • Spletno platformo je obiskalo  444 uporabnic in uporabnikov iz 147 držav.
  • Terensko, informacijsko in produkcijsko smo uspešno sodelovali z mnogimi mednarodnimi in lokalnimi kolektivi,
  • Dokumentirali, promovirali in arhivirali smo mnogo protestov, gibanjskih javnih tribun, kulturnih performansov, politično-športnih in športno-političnih dogodkov, na drugi strani pa primere tako s privatnih kot tudi državnih uzd gnane represije
  • Spletna stran (ob)sega širok nabor tem: od okolijskih, socialnih, sindikalnih, anarhističnih, feminističnih, antifašističnih, migrantskih, zborovskih, do športnih in gledaliških ter drugih praks današnje urbane gverile v borbi za svobodo.
  • Včasih pa smo tudi malo nerodni, nespretni v svoji večno-učeči DIY kreativi , včasih nam ne dela stran, včasih nas FB uspešno zbriše, včasih pozabimo na Tweeter in včasih pozabimo kar kamero ali projektor.

 

Ampak, še vedno smo tu!

 

Več o spletni strani:

Več o pogojih uporabe in smernicah, ki nas vodijo pri našem sodelovanju

 

 

Campo Krizi

 

Campo Krizi smo glasbena družina štirih upornih, ljubeznivih in nesramnih. Ime skupine nosi večplastni pomen, tako kot glasba, ki jo izvajamo. Koncept, ki mu sledimo, temelji na raziskovanju in poustvarjanju pesmi upora v najširšem smislu. V osnovi gre za svojevrstne priredbe premišljenega izbora uporniških skladb z različnih koncev sveta, od Južne Amerike do Rusije, v levo in nazaj, od juga pa navzgor. Gre za pesmi, ki so pustile močan pečat v svojem zgodovinsko-političnem prostoru in so hkrati prevedljive in relevantne tudi v današnjem času. Aranžmaji priredb si tako prizadevajo njihov prvotni naboj prenesti v sodobni družbenopolitični kontekst in na tak način pripovedovati zgodbe današnjih neenakosti, razdruževanj in prekarizacij življenja. Obenem so to vedno tudi zgodbe o upanju in moči, ki temelji na ljubezni in odgovornosti do nastajajočega sveta.

 

Spletna stran

FB

 

 

Jani Kovačič -

Jani Kovačič - lokalni klasik - vam bo odigral par Besnih pesmi za te neperspektivne čase. Klasika!

FB

 

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.