Sprememba Akta o ustanovitvi Radia Študent je logično nadaljevanje situacije, v kateri je kritično izražanje in delovanje v družbi okrnjeno in čedalje bolj sankcionirano. Odločevalske študentske elite, ki so slepe za učinke svojih odločitev na naša življenja, vsepovsod  hlastajo za osebnim vplivom in dobičkom. Na dlani je, da je Radio Študent kot eno od vodilnih medijskih vozlišč progresivnega družbenega delovanja, postal talec in žrtev dobičkarskih in politikanskih iger.

Zato zahtevamo ukinitev Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, ki si nelegitimno jemlje pravico odločanja v imenu študentov in študentk. V nikogaršnjem interesu ni, da se domnevno sicer javni servis spreminja v prostor za prosto masturbacijo nadutih posameznikov, ki omamljeni od moči upravljanja s skupnim denarjem preko le-tega doživljajo vrhunce svojega bednega življenja. Tovrstno delovanje študentske elite je zgolj še en posamičen primer splošnega procesa upravljanja današnje družbe, ki pelje v totalni razkroj slehernega smisla in delovanja onkraj vulgarne logike profita. Ker servisov, ki niso sposobni iti onkraj te logike ne potrebujemo, ŠOU-a ne bo nihče pogrešal. Niti študentje in študentske, kaj šele ostali.

Organizacije kot so ŠOU so del sistema, ki nas vsepovsod sili v vzpostavljanje hierarhičnih struktur, odtujenih od svojega družbeno-koristnega namena in so primarno zatopljene v številke, obrazce in opravljanje zbirokratiziranih postopkov, ne pa v živo produkcijo. V takšno situacijo je čedalje bolj potisnjen tudi Radio Študent, ne po svoji izbiri, ampak ker mu je tak način delovanja zapovedan s strani države.

Dovolj imamo stanja, v katerem lahko zgolj moledujemo za nekaj tisoč evrov, ki bodo sodelavcem Radia Študent morda za leto podaljšala agonijo življenja pod pragom revščine. Ne vidimo smisla v politikantskih igrah, kjer sta ta retorika in nepotizem, ne pa argumenti, ključni orodji dostopa do vsaj nekaj skupnih sredstev. Takšen način organiziranja preziramo, zato se poleg ukinitve ŠOU in ostalih tovrstnih institucij zavzemamo tudi za ukinitev zavoda Radia Študent in predlagamo skupno grajenje novih in neodtujenih struktur, ki bodo temeljile na enakosti, solidarnosti in svobodi.

Ukinimo Zavod RŠ zato, da bo Radio Študent lahko še naprej živel!
Skupaj nam morda uspe!

Druščina sopotnikov Radia Študent za ukinitev ŠOU
Ljubljana, 26. januar 2014

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.