Anarhistka, redna okrožnica anarhističnega gibanja, številka 32, november 2013


Anarhistka je redna publikacija širšega anarhističnega gibanja. Izdaja jo Založba Avtonomija, ki deluje v okvirih Federacije za anarhistično organiziranje.

Namen Anarhistke je skromen: dokumentiranje nemirnih časov, omogočanje diskusije o vprašanjih, ki se nas tičejo, tvorjenje novih tovarištev in spodbujanje nastanka novih želja ter razvijanje konkretnih oblik njihove realizacije.

Anarhistka je produkt samoorganiziranega in avtonomnega kolektivnega delovnega procesa, se samofinancira in gverilsko distribuira.

Objavljeno vsebino se lahko prosto kopira, reproducira, spreminja, obožuje, zgiba ter na druge načine uporablja in to brez navedbe vira.

Okrožnica Anarhistka je brezplačna in jo lahko dobite v številnih avtonomnih, kulturnih in socialnih prostorih po Sloveniji, na različnih dogodkih in pri vaših lokalnih distributerjih anarhistične literature. Če jo kljub temu ne dobite, jo lahko naročite preko kontakta Založbe Avtonomija:

  • E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Želite sodelovati pri projektu?

Publikacija Anarhistka je odprt projekt, pri katerem (zaenkrat) sodelujejo posamezniki in posameznice iz različnih anarhističnih skupin pri nas in tudi širše. Bodoči razvoj publikacije bo odvisen predvsem od naših potreb,  želja in ambicij. K razvoju projekta pa lahko s svojim angažmajem prispevate tudi vi!

Če bi želeli sodelovati pri pripravi vsebine, če bi preko te publikacije želeli deliti svoje izkušnje in poglede, novice iz vaših krajev, če bi želeli sodelovati pri oblikovanju naslednjih številk ali kako drugače, se javite na kontakt uredništva (glej spodaj).

Naročite se in pomagajte z distribucijo!

Distribucija Anarhistke je že precej razširjena, a da bi dosegla želeni učinek, je potrebno vzpostaviti še več kanalov. Bi radi vsak mesec dobili svoj izvod Anarhistke na svoj naslov? Bi radi razdelili večje številko kopij med svojimi prijatelji, sošolci ali sodelavci? Lahko Anarhistke razdelite v kakšnem izmed vaših lokalnih javnih prostorov? Bi jih radi razdelili na kakšnem izmed vaših dogodkov? Nobenega problema. Javite se na kontakt uredništva in brezplačno vam bomo poslali želeno število kopij.

Kontakt uredništva:

  • E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Do sedaj je izšlo 32. rednih številk in tudi večje število izrednih številk.

Uvodnike iz aktualnih številk Anarhistke objavljamo tudi na naši spletni strani. Najdete jih pod rubriko:

Arhiv

Na tem mestu bomo postopoma naložili vse dosedanje številke Anarhistk v PDF formatih.

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.