Od "Nadstandardni komite Rogovcev za pomoč pri gentrifikaciji Ljubljane, Slovenije in širše."

"Rogovci absolutno prevzemamo odgovornost za drzno tatvino v galeriji Alkatraz na Metelkovi. Omenjena tatvina je del naših dolgoletnih prizadevanj, da bi praznim prostorom v središču mesta končno dali dobičkonosno vsebino. Rogovci smo napad izvedli zato, da bi javnost opozorili na problematiko neizkoriščenih prostorov in da bi pritegnili razsvetljene investitorje, ki bi končno omogočili umetnosti, da služi gospodarski rasti.

V dani gospodarski intervenciji smo se Rogovci povezali z mestnimi oblastmi, pri čemer nas je podprla tudi ljubljanska ciprska diaspora. Napad smo izvedli s skupnimi močmi, saj smo prišli do spoznanja, da bo le usklajena akcija sprožila izgon parazitskih organizmov, ki onemogočajo razcvet podjetniškega duha. Le tako bo načrtovan projekt Centra Rog končno stekel po več letih blokad. Popolnoma se zavedamo, da morajo biti prazni prostori osvetljeni, zato je skupni napad tudi del prizadevanj, da bi ti degradirani objekti končno zasijali v polni luči.

Galerijo Alkatraz smo napadli, priznamo, tudi iz zavisti. Iz ogorčenja, saj smo se prijavili na isti javni razpis z gospodinjsko linijo Molotovka in ob tem za brezposelne ženske ponudili bistveno cenejšo malico (sendviči brez kumaric). Vendar na njemu nismo bili izbrani, malo zaradi določenih koruptivnih mahinacij in malo zaradi slovničnih napak. A ob tem nismo malenkostni in smo vzhičeni, da del Metelkove po 20 letih končno opravlja družbeno koristno vlogo ter pomembno prispeva h gospodarski rasti v Sloveniji, ki jo pesti gospodarska in pomembneje, moralna kriza.

Zato želimo poudariti, da je 30.000 evrov visok znesek, a hkrati ugotavljamo, da je ta znesek majhen glede na izpuščene priložnosti, ki so nastale z večletno devastacijo Roga. Ta se je začela z nelegalno zasedbo prostorov, ki so bili do tedaj središče ekonomskega, kulturnega in socialnega udejstvovanja, v čast in ponos soseski ter mestu. O tem nenazadnje priča dejstvo, da je Mol kompleks tovarne Rog kupila dvakrat, drugič celo po mnogo višji ceni. Vendar če tej izgubi 30.000 evrov prištejemo neprecenljiv dobiček, ki ga bomo kot družba pridobili z vzpostavitvijo Centra Rog, menimo, da gre za zanemarljiv znesek. Za višje cilje je pač potrebno včasih kaj žrtvovati. Kot bi rekel naš predsednik Pahor, smo vsi del enega tima v prizadevanjih, da končno postanemo del razvitega sveta.

Želimo si kave za 2 evra! Pa pivo za 4 evre! Hiperprofiti zdaj!

Nadstandardni komite Rogovcev za pomoč pri gentrifikaciji Ljubljane, Slovenije in širše."

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.