Policija je opresivno represivni organ, ki si jemlje pravico izvajati tako represijo kot opresijo nad živalmi (človeškimi in nečloveškimi), policija ni nikakor veganska, policija ni nikakor antispecistična. Zakaj?
- Policija uporablja-izkorišča nečloveške živali kot npr. pse, konje in druge nečloveške živali.
- Policija dresira nečloveške živali celo za napad na ljudi, nečloveške živali so tudi velikokrat uporabljene z namenom pokazati moč in nadvlado ljudem, npr. na množičnih dogodkih so policaji s psi ali konji prisotni tudi zato, da ljudem pokažejo svojo moč, tako da so nečloveške živali velikokrat uporabljenene le za show. To pomeni, da v tem primeru podpiranje policije ni dosti drugačno od podpiranja cirkusa.
- Policija spravlja nečloveške živali v nevarnost (močni zvoki, poki, solzilec, fizični in oboroženi spopadi, ne primerni vremenski pogoji...)
- Policija sodeluje s kobilarno lipica za uporabo konjev, lipica je buržujski in specističen obrat, ki izkorišča nečloveške živali za različne namene.
- Policija starejše oz. nečloveške živali, ki ji niso več koristne, velikokrat kot predmete proda na dražbah.
- Policija uporablja razne »živalske« materiale, npr. usnje.
- Nečloveške živali, ki jih uporablja policija so selektivno razmnožene, vzrejene od policije ali kupljene.
- Oprema, ki jo policija uporablja na nečloveških živalih je omejujoča: nagobčniki, naočnice, sedla, oprema za dresuro...
- Policija povzroča psihične in fizične težave nečloveškim živalim npr. jahanje konjev pogosto povzroči pri konju poškodbo hrbtenice, hoja in tek konjev po betonu, stres...

Tudi v primeru, da policija ne bi direktno izkoriščala nečloveških živali, ne bi bila veganska. Zakaj?:
Policija ščiti interese elit (politikov, korporacij, bogatih...) in njim v bran represira ljudi, ki si želijo boljše prihodnosti. Zapira, kaznuje, pretepa,... ljudi, ki npr. blokirajo klavnice, rešujejo nečloveške živali iz raznih obratov, blokirajo projekte, ki uničujejo naravo, se borijo za svoje pravice...

V letu 2015 je bila na t.i. slovenski meji postavljena bodeča žica – ograja, ki prav tako kot omejuje svobodo gibanja ljudi, omejuje svobodo gibanja gozdnih živali, nekatere so celo umrle ujete v bodeči žici. Policija s pomočjo vojske žico – ograjo varuje.

REPRESIJA NI VEGANSKA! STOP SPECIZMU! 1312

 

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.